Откривена плантажа марихуане у Мокром

Због неовлаштене производње и промета опојним дрогама лишена слободе два лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту јуче су (8. 6. 2024. године) на поручју Мокрог, општина Пале, открили плантажу опојне дроге марихуана. Плантажа марихуане била je скривена у просторијама некадашње пилане у Мокром.

Откривенa су и привремено одузета 1152 засада стабљике које изгледом асоцира на стабљике опојне дроге марихуана те  опрема за узгој опојне дроге, велика количина расада сјеменки марихуане која је узгајана у посебној импровизованој лабораторији, 13 килограма биљне зељасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана спремљене за продају.

Реализовани су претреси на двије локације и два лице су лишена слободе због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, прописано Кривичним закоником Републике Српске. 

Након криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених лица лишена слободе  биће  предата у даљу надлежност поступајућем тужиоцу. 

Наведене активности проводене су по усменом налогу Окружног суда у Источном Сарајеву, под надзором Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву и у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.