Оперативна акција „Нитро “

Због недозвољеног држања оружја и експлозивних материја слободе лишено једно лице

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту јуче су (05.06.2024. године) у склопу оперативне акције „Нитро“, на подручју Мостара, реализовали усмену наредбу Општинског суда у Мостару, којом приликом је извршен претрес куће и помоћних објеката на једној локацији.

Слободе је лишено једно лице, које је криминалистички обрађено и испитано у својству осумњиченог. О даљем статусу лица лишеног слободе ће одлучивати Кантонално тужилаштво Мостар.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети следећи предмети: пушка М48, ручни ракетни бацач “зоља” са одговарајућим експлозивом марке ПБП 64 мм, М80, 15 ручних бомби, митраљез и шест аутоматских пушака калибра 7,62 мм, четри оквира за аутоматску пушку, два тротилска метка од по 500 и 100 грама, спорогорећи штапин дужине 20 центиметара, носач за тротилски метак, експлозив непознате марке тежине око 100 грама, 530 комада метака за аутомастку пушку калибра 7,62 милиметра, панцир и новац у износу од 5. 500,00 Еура.

Оперативна акција „Нитро“ реализована је у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Херцеговачко - неретванског кантона а због постојања основа сумње да је лице лишено слободе починило кривично дјело “Недозвољено држање оружја и експлозивних материја“, прописано Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине.