Полазницима обуке уручени цертификати

Завршена обука из области збрињавања трауматских повреда у тактичким ситуацијама

У бази Јединице за специјалистичку подршку Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево данас је одржана показна вјежба и додјела цертификата о успјешном завршетку обуке збрињавања трауматских повреда у тактичким ситуацијама.

Показном вјежбом обиљежен је завршетак обуке коју су похађали припадници Јединице за специјалистичку подршку МУП-а Кантона Сарајево и Оружаних снага БиХ. Обука је спроведена у организацији Тима за цивилно-војну подршку и Међународног програма помоћи у криминалистичкој обуци Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ.

Инструкторима обуке помоћ су пружили припадници Специјалне јединице полиције МУП-а Републике Српске и три полицијска службеника Јединице за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА). Полицијским службеницима Јединице за специјалну подршку СИПА-е који су пружили помоћ инструкторима уручени су пригодни цертификати за инструкторе, док је један полицијски службеник Јединице успјешно завршио програм обуке. Помоћнику команданта Јединице за специјалну подршку Јовици Миросављевићу организатор је уручио Захвалницу за подршку цијелом пројекту, а свечаној церемонији присуствовао је и помоћник директора СИПА-е Јасмин Гогић.