„Кримоловци“ у децембру:

Запримљено 437 позива и 17 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у децембру 2016. године регистровали су 437 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено 17 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 55 пријава, од чега је 15 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама и  привредним криминалом. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловца“ и електронског обрасца, 32 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по 15 је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је десет повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 147 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.