СПЕКТАКУЛАРНА АКЦИЈА СИПА-е

Заплијењено преко 660 килограма опојне дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), реализовали су, 17.7.2018. године, оперативну акцију кодног назива „Петрол Лајн”, на подручју општине Неум, приликом које су пронашли и привремено одузели преко 660 кг опојне дроге.

Током акције претресено је теретно моторно возило, којим је управљао држављанин Републике Хрватске и Босне и Херцеговине, приликом чега је пронађено и привремено одузето 89 врећа у којима се налазило по седам комада НН материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу канабис сатива укупне тежине 665 кг. Поред наведеног привремено су одузета и три мобилна телефона марке „Самсунг“.

Према прикупљеним сазнањима, опојна дрога, била је намијењена за илегално тржиште у земаља западне Европе.

Возач теретног моторног возила лишен је слободе због постојања основа сумње да је починио кривично дјело из члана 195. КЗ БиХ „Неовлаштени промет опојним дрогама“, у вези са кривичним дјелом из члана 250 истог закона „Организовани криминал“.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лице лишено слободе биће предато поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ на даље поступањe.

Захваљујемо се полицијским службеницима Граничне полиције БиХ и Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона на пруженој помоћи приликом реализације ове оперативне акције. Ово је једна од највећих запљена наркотичких средстава у Босни и Херцеговини.