Влада САД СИПА-и донирала вриједну информатичку опрему

20.09.2019.

У оквиру Програма помоћи Министарства спољних послова САД у области борбе против тероризма (АТА), Амбасада САД у БиХ донирала је Државној агенцији за истраге и заштиту (СИПА) специјалну информатичку опрему која ће се користити приликом истрага и прикупљања и евидентирања доказа у борби против тероризма. Опрему је уручио аташе за безбједност у Амбасади САД у БиХ Филип Назелрод са сарадницима, који су данас посјетили СИПА-у.

У периоду од 18.2.2019 до 20.9.2019. године, у оквиру наведеног програма одржано је више обука из области борбе против тероризма, којима су, поред припадника СИПА-е, присуствовали и припадници ФМУП-а, МУП-а Републике Српске и Полиције Брчко дистрикта БиХ. Полазницима данашње завршне обуке цертификате су уручили директор СИПА-е Перица Станић и аташе за безбједност у Амбасади САД у БиХ Филип Назелрод.

Директор Станић захвалио се на донираној опреми, нагласивши да ће донирана опрема и обукама оспособљени кадрови у значајној мјери допринијети ефикаснијој борби против тероризма, а тиме и повећати ефикасност рада СИПА-е.