У току реализација оперативне акције кодног назива „Инди“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Посавског кантона и Полиције Брчко дистрикта БиХ, од раних јутарњих сати (28.9.2020. године) проводе оперативну акцију кодног назива „Инди“. У акцији су лишена слободе три лица због постојања основа сумње да су починилa кривично дјело из члана 220. Кривичног закона БиХ „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ и члана 217. истог закона „Примање дара и других облика користи“.

У току су претреси на укупно пет локација на подручју Брчког и Орашја и до сада је привремено одузето више мобилних телефона са СИМ картицама, аутоматска пушка, већа количина новца, те други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лица лишена слободе у законском року биће предата у даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине, уз чију су координацију наведене активности изведене.

Више информација о резултатима оперативне акције „Инди“ биће познато након реализације наредби Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине.