У току реализација међународне оперативе акције кодног назива „Бест“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, јутрос су (4.11.2020. године), у оквиру међународне оперативне акције „Бест“, започели претресе лица, стамбених и пословних објеката и покретних ствари на укупно шест локација у Зворнику због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 189. истог закона „Кријумчарење људи“.

Оперативна акција „Бест“ представља наставак координисаних активности које су проведене у сарадњи са полицијским службеницима Службе за борбу против организованог криминалитета МУП-а Републике Србије, усмјерених на разбијање организоване криминалне групе која је у периоду од маја до октобра 2020. године вршила кријумчарење миграната преко државне границе из Републике Србије у Босну и Херцеговину.

Више информација о резултатима оперативне акције биће познато након реализације наредби Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине.