У току оперативна акција „Шљивице“ – претреси на 11 локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту, уз асистенцију Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона и Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине данас, 9. 7. 2024. године, проводе оперативну акцију кодног назива „Шљивице“ те врше претресе лица, стамбених и пословних објеката и покретних ствари на 11 локација на подручју Тузле, Живиница, Лукавца, Грачанице, Зворника, Бијељине и Шамца по наредбама Суда Босне и Херцеговине.

У оквиру оперативне акције врше се претреси лица, стамбених објеката и покретних ствари које су у власништву или их користе осумњичена лица те се привремено одузимају предмети који могу послужити као доказ да је извршено кривично дјело „Организовани криминал“, у вези сa кривичним дјелима „Пореска утаја или превара“, „Недозвољен промет акцизних производа“, „Недозвољено складиштење робе”, „Недопуштена трговина” и „Прање новца“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Претресима је обухваћено 14 осумњичених лица а активности на терену су у току. Пронађено је 13 од 14 осумњичених лица, док је једно лице у бјекству. Такође, досада је пронађена одређена количина цигарета и резаног дувана без акцизних маркица Босне и Херцеговине, двије машине за пуњење цигарета, једна машина за резање, мобилни телефони, СИМ картице и остали предмети који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела.

Будући да је оперативна акција у току, јавност ће након завршетка акције бити обавијештена о детаљима.