У току оперативна акција кодног назива „Вар“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) јутрос су (11.11.2019. године) започели оперативну акцију кодног назива „Вар“.

У току су претреси стамбених објеката на укупно пет локација на подручју Шамца, Орашја и Новог Травника због постојања основа сумње да су лица осумњичена у овом предмету починила кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“ и члана 383. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Злоупотреба службеног положаја и овлаштења“, у вези са кривичним дјелом из члана 380. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Примање дара и других облика користи“.

Осумњичена лица терете се за намјештање фудбалских утакмица Премијер лиге Босне и Херцеговине и Прве лиге Федерације Босне и Херцеговине.

Наведене активности проводе се по наредбама Тужилаштва Босне и Херцеговине и Суда Босне и Херцеговине, уз помоћ Обавјештајно-безбједносне агенције Босне и Херцеговине, полицијских службеника МУП-а Републике Српске, МУП-а Средњобосанског кантона и МУП-а Кантона Сарајево.

Више информација о резултатима оперативне акције биће познато након реализације наведених активности.