У току оперативна акција кодног назива „Мадагаскар“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, јутрос су (9.12.2019. године) започели оперативну акцију кодног назива „Мадагаскар“, која је усмјерена на разбијање организоване криминалне групе која се бави неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога.

У акцији је једно лице лишено слободе, а у току су претреси стамбених и пословних објеката на укупно пет локација на подручју Брчког и Оџака због постојања основа сумње да су лица осумњичена у овом предмету починила кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Неовлаштени промет опојним дрогама“. Упоредо са наведеним активностима, надлежни органи на подручју Холандије врше претресе на 15 локација.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети предмети који се могу довести у везу с извршењем наведених кривичних дјела, један мобилни телефон, те пословна документација фирми које је осумњичени регистровао како би могао увозити супстанце које се користе за производњу опојних дрога.

Наведене активности проводе се по наредбама Тужилаштва Босне и Херцеговине и Суда Босне и Херцеговине.