У сједишту СИПА-е одржан састанак руководилаца тужилаштава и полицијских агенција

У просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је (27.10.2020. године), уз поштивање свих епидемиолошких мјера, на стратешком нивоу одржан 19. састанак руководилаца тужилаштава и полицијских агенција, којем су присуствовали директор СИПА-е Дарко Ћулум, шеф Полиције Брчко дистрикта БиХ Горан Писић, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, главни инспектор Федералне управе полиције Мирко Купрешковић, главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић, главни тужилац Републичког јавног тужилаштва Републике Српске Махмут Шврака, в.д. главног тужиоца Федералног тужилаштва Федерације БиХ Тихомир Јурко, главни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ Зекерија Мујкановић и представници Високог судског и тужилачког савјета Амила Рахић и Александра Тодоровић.

На састанку је разговарано о тренутној актуелној ситуацији у вези са потешкоћама у раду за вријеме пандемије вируса ковид-19, унапређењу рада и сарадње између тужилаштава и полицијских агенција у процесуирању предмета корупције и организованог криминала и поступању по предметима ратних злочина у складу са недавно усвојеном Ревидираном стратегијом за рад на предметима ратних злочина.

Организацију и одржавање састанка подржава Високи судски и тужилачки савјет БиХ у оквиру пројекта „Подршка правосуђу у Босни и Херцеговини Јачање тужилачких капацитета у систему кривичног правосуђа” .