У оперативној акцији „Ловац“ слободе лишено једно лице

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (27.12.2021. године) реализовали оперативну акцију „Ловац“, у оквиру које су извршили претрес на једној локацији на подручју Сарајева због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, прописано Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине“, те лишили слободе једно лице.

Лице лишено слободе спроведено је у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде, након чега ће бити испитано у својству осумњиченог, те ће након окончања наведених радњи бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета пушка и пиштољ, већа количина муниције и два паковања прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу хероин.

Наведене активности проводе се у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево а по налогу Општинског суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.