У оперативној акцији кодног назива „Тулип“ СИПА лишила слободе два лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (11.6.2019. године) на подручју Сарајева лишили слободе два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“ у вези са кривични дјелом из члана 189а. истог закона „Организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната“.

Приликом реализације наведених активности полицијски службеници СИПА-е претресли су осумњичена лица, стамбене објекте и возила која су користилa, приликом чега су открили 14 кријумчарених лица, држављана Ирака, Ирана и Сирије. Такође, приликом претреса привремено су одузети и одређени предмети који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Осумњичена лица приведена су у просторије СИПА-е и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће, у складу са одредбама Закона о кривичном поступку Босне и Херцеговине, у законском року бити предата у даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.