У оперативној акцији „Цезар“ лишено слободе једно лице

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су на подручју Велике Кладуше реализовали оперативну акцију „Цезар“, у склопу које је претресена једна локација.

Слободе је лишено једно лица због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Кривотворење службене исправе“, прописано Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине. 

Лице лишено слободе биће током дана спроведено у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законском року бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети предмети који се доводе у везу са извршењем кривичног дјела, и то нотарски печат, општи пословни уписник и форензичке копије дигиталних података.

Наведене активности спроводе се по налогу Општинског суда у Великој Кладуши и под надзором Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.