У оперативној акцији „Бренд IV“ лишено слободе шест лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, у склопу оперативне акције „Бренд IV“, на подручју Бање Луке, Градишке и Прњавора претресли пословне и стамбене објекте и покретне ствари на шест локације.

Слободе је лишено шест лица због постојања основа сумње да су починила кривична дјела „Злоупотреба положаја или овлаштења“ и „Примање дара и других облика користи“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

 Лица лишена слободе спроведена су у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених, након чега ће у законском року бити предата у надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета одређена документација, 13 сатова као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Наведена оперативна акција реализована је по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.