У оквиру акције „Рогој“ СИПА лишила слободе три лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су, 5.7.2017. године, започели оперативну акцију кодног назива „Рогој“, усмјерену против неовлаштеног промета опојним дрогама.

Приликом реализације наведене оперативне акције, cпроведене у сарадњи са Кантоналним тужилаштвом Кантона Сарајево и Општинским судом Сарајево, на подручју Кантона Сарајево слободе су лишена два лица, док је на подручју општине Фоча слободе лишено једно лице. Лица су лишена слободе због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса, пронађено је и привремено је одузето око седам килограма зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, мобилни телефони, СИМ картице и два путничка моторна возила која су кориштена за извршење кривичног дјела. Наведени предмети послужиће као докази у кривичном поступку.

Након криминалистичке обраде, лица лишена слободе, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, биће предата Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево на даље поступање.

Претреси на више локација на подручју општине Фоча и Кантона Сарајево још увијек су у току.