У наставку оперативне акције „Бренд“ слободе лишено још једно лице

У наставку активности у оквиру предмета кодног назива „Бренд“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су (4.3.2019. године) на подручју Бање Луке и Тузле претресли лица, стамбене и пословне објекте, службене просторије Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине и покретне ствари, које користе два осумњичена лица.

Претреси су извршени по наредби Суда Босне и Херцеговине приликом чега су откривени и привремено одузети предмети који се могу довести у везу са почињењем кривичног дјела из члана 249. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Удруживање ради чињења кривичних дјела“, у вези са кривичним дјелима из члана 218. „Давање дара и других облика користи“, из члана 217. „Примање дара и других облика користи“ и члана 220. „Злоупотреба положаја или овлаштења”, прописаних Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Током претреса привремено су одузети мобилни телефони, СИМ картице и интерне евиденције, који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Након претреса лица, објеката и покретних ствари слободе је лишено једно осумњичено лице, службеник Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине, које ће након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е бити предато у надлежност поступајућем тужиоцу Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Друго лице је, након што се одазвало позиву полицијских службеника, испитано у својству осумњиченог о чему ће Тужилаштву Босне и Херцеговине бити достављен одговарајући извјештај.