У марту „кримоловци“ позвани 685 пута

Током марта 2010. године полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) су регистровали 685 позива на телефонској линији „кримоловци“, од којих је 221 оцијењен неозбиљним.

У наведеном периоду од грађана су запримљене 64 корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима, те о њиховим починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико извјештаја.

Највећи број информација се односио на аутокриминал (10), те кривична дјела корупције и кривична дјела против службене и друге одговорне дужности (9) и неовлашћено држање оружја или експлозивних материја (9).

Од укупног броја корисних информација 57 их је заједно са извјештајима прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, док се седам информација односило на кривична дјела из надлежности СИПА-е.

Од надлежних полицијских органа у извјештајном периоду пристигле су 84 повратне информације на основу којих је утврђено да је надлежним тужилаштвима достављено 7 извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, док су 4 извјештаја достављена на оцјену а поднесена је и једна прекршајна пријава.

Полицијски службеници СИПА-е су грађанима који су позивали телефонски број „кримоловци“ – 080 020 505 дали 400 савјета.