У мају „Кримоловци“ позвани 556 пута

Током маја 2010. године полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) су регистровали 556 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је 216 оцијењено неозбиљним.

У наведеном периоду од грађана је запримљено 69 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима, те о њиховим починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико извјештаја.

Највећи број информација се односио на кривична дјела неовлаштене трговине опојним дрогама (15), корупције и кривична дјела против службене и друге одговорне дужности (8) и аутокриминал (8).

Од укупног броја корисних информација 55 их је заједно са извјештајима прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, док се 14 информација односило на кривична дјела из надлежности СИПА-е.

Од надлежних полицијских органа у извјештајном периоду пристигло је 55 повратних информација на основу којих је утврђено да је надлежним тужилаштвима достављено 6 извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, док је 5 извјештаја достављено на оцјену.

Полицијски службеници СИПА-е су грађанима који су позивали телефонски број „Кримоловци“ – 080 020 505 дали 271 савјет.