У Херцеговини одузето близу 11.500 пиратских носача звука и слике

Предузимајући континуиране активности на заштити ауторских права, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) су данас, 20.10.2010. године, претресима на ширем локалитету Херцеговине пронашли и привремено одузели готово 11.500 пиратских носача слике и звука.

Највише пиратских носача слике и звука пронађено је у Широком Бријегу, гдје је претресом два пословна објекта пронађено и одузето 8.779 „пирата“. Претресом пословног објекта у Посушју пронађено је близу 1.680 комада ЦД-ова и ДВД-ова, а у Томиславграду око 1.000 комада.

Одузети "пирати" Највише "пирата" одузето у Широком Бријегу

Акција је изведена по наредбама Суда БиХ, а уз подршку припадника МУП-а Западно-херцеговачког кантона и МУП-а Ливањског кантона.

Привремено одузети предмети су похрањени у депозит Државне агенције за истраге и заштиту, а по завршетку криминалистичке обраде Тужилаштву БиХ ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица код којих су пронађени наведени пиратски носачи звука и слике, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 243. КЗ БиХ (Недозвољено кориштење ауторских права).