У Херцеговини лишена слободе четири лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас, 09.06.2011. године, на подручју Ливна, Требиња и Посушја лишили су слободе четири лица иницијала А.В., З.С., И.Б. и Ж.Р. због сумње да су починила кривично дјело организовани криминал, а у вези са кривичним дјелом недозвољене трговине опојним дрогама.

Претресом трију локација пронађена је одређена количина муниције, биљне материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, те мобилни телефонски апарати са СИМ картицама.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, против лица лишених слободе биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу из члана 250. КЗ БиХ (Организовани криминал), а у вези са кривичним дјелом из члана 195. КЗ БиХ (Неовлаштени промет опојним дрогама) и исте ће бити предате Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Акција је изведена по наредби Тужилаштва БиХ, а уз асистенцију припадника МУП-а Ливањског кантона и МУП-а Западно-херцеговачког кантона.

Полицијски службеници СИПА-е ће и даље предузимати активности из своје надлежности с циљем спречавања и откривања наведених кривичних дјела.