Одузето девет килограма сканка

У акцији „Ровер“ СИПА лишила слободе три лица због неовлаштеног промета опојним дрогама

У оперативној акцији кодног назива „Ровер“ полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (11.9.2017. године) лишили слободе три лица на подручју општине Мостар због постојања основа сумње да су починила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

У току су претреси објеката на подручју Стоца и Љубушког с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. 

Наведене активности реализују се по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и МУП-а Западнохерцеговачког кантона.

Током рада на овом предмету до сада је пронађено и одузето око девет килограма зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „сканк“.

Лица лишена слободе сумњиче се да су, заједно са њима познатим лицима, из Црне Горе набављала опојну дрогу „сканк“ и дистрибуирала је и препродавала на подручју БиХ и Републике Хрватске с циљем прибављања противправне имовинске користи.

Лица лишена слободе биће приведена у службене просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде, након чега ће бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Више детаља биће познато након окончања активности на терену.