У акцији „Кликер“ СИПА лишила слободе два лица

У оперативнoj акцији кодног назива „Кликер“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту данас су (10.9.2019. године) извршили претресе на двије локације на подручју Тузланског кантона, с циљем проналаска предмета и доказа који се могу довести у везу с извршењем кривичног дјела „Неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе“ прописаног чланом 193. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Наведена акција наставак је активности у оквиру предмета који се води у сарадњи са полицијским службеницима СР Њемачке, а односи се на запљену 95 ручних граната, четири аутоматске пушке, осам пиштоља, више дијелова различитих врста оружја, као и одређене количине муниције, које је 18.2.2019. године на подручју Дрездена у СР Њемачкој пронађено у возилу којим су управљали држављани Босне и Херцеговине и које је кријумчарено на релацији Босна и Херцеговина – СР Њемачка.

Током досадашњих активности слободе су лишена два лица, којима је Суд Босне и Херцеговине одредио мјере притвора, док су полицијски службеници СР Њемачке слободе лишили четири лица, држављана Босне и Херцеговине.

Наведене активности проводе се по наредбама Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине.