У акцији „Гастарбајтер“ слободе лишено десет лица

У оперативној акцији „Гастарбајтер“, која је изведена на ширем подручју Западнохерцеговачког кантона, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту лишили су слободе укупно десет лица.

Лишења слободе проведена су по наредби Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона због постојања основа сумње да су наведена лица починила кривично дјело из члана 238. став 2.) Кривичног закона Федерације БиХ „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, у вези са кривичним дјелом из члана 238. став 1.) истог закона „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, а све у вези са чланом 54. Кривичног закона Федерације БиХ.

Током претреса на неколико локација пронађено је и привремено одузето 14 мобитела, за које постоји основана сумња да су кориштени за комуникацију приликом кријумчарења опојне дроге, пакет са око 100 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом подсјећа на опојну дрогу кокаин и око 17 грама бијеле прашкасте материја која такође својим изгледом подсјећа на опојну дрогу кокаин, а која је подијељена у мање пакете ради даље продаје, пушка „М 48“ и 13 метака.

Након криминалистичке обраде, лица лишена слободе биће предата поступајућем тужиоцу Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона.