У акцији „Габела“ слободе лишена два лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту реализовали су, 12.4.2018. године, оперативну акцију кодног назива „Габела. Акција се односила на неовлаштену производњу и стављање у промет опојних дрога а реализована је након провођења истраге под надзором Кантоналног Тужилаштва Кантона Сарајево.

По наредбама Кантоналног суда у Сарајеву претресени су објекти на три локације на подручју Сарајева приликом чега су пронађене и привремено одузете двије пвц врећице бијеле прашкасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“ у нето износу од 126,3 грама, 22 посебно пакована пакетића са садржајем који изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуану“ у нето износу од 27,1 грама, двије стабљике које изгледом асоцирају на опојну дрогу „канабис“, једна стаклена тегла суве зељасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу „сканк“, пвц врећица у којој се налази мјешавина дувана и суве зељасте материје која изгледом асоцира на опојну дрогу „сканк“ тежине око 0,5 кг, опрема за лабораторију за узгајање опојне дроге „сканк“ (вентилатори, издувне цијеви, лампе, гријалице и трансформатори), дигитална вага марке „Кампи“, боца непознате текућине са натписом „Метанол“, пвц врећица непознате бијеле прашкасте материје, аутомататска пушка МП40 са оквиром у којем се налазило девет метака калибра 9 мм, ручна бомба, оквир за пиштољ са пет метака калибра 7,65 мм, новац у износу од 400.00 КМ и мобилни телефон марке „Самсунг Ц5“ са двије картице,

Приликом реализације оперативне акције на подручју Сарајева лишена су слободе два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине. „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“.

Лица лишена слободе приведена су у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде, након чега ће бити предата Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево на даље поступање.