Трећа генерација кадета СИПА-е положила заклетву

У просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву данас је (11.2.2019. године) 18 кадета СИПА-е положило свечану заклетву пред министром безбједности БиХ Драганом Мектићем. Полагањем заклетве они су званично ступили на дужност у СИПА-и у чину полицајац.

Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре за пријем кадета СИПА-е, 18 полазника похађало је и успјешно завршило основну полицијску обуку за стицање чина полицајац, коју је провела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић поручио је кадетима да треба да буду поносни што су од данас дио СИПА-е, која је, захваљујући свом раду и постигнутим резултатима, израсла у водећу и респектабилну полицијску агенцију. Он је нагласио да грађани имају повјерења у СИПА-у, да је пред кадетима велики изазов, као и да се од њих много очекује.

Директор СИПА-е Перица Станић, приликом обраћања кадетима, рекао је да СИПА данас са поносом промовише трећу генерацију кадета и поручио им да је велика част и одговорност бити полицијски службеник СИПА-е, те да се од њих очекује да посао полицијског службеника обављају законито, професионално и часно те да увијек буду у служби грађана.

Поред министра безбједности БиХ и директора СИПА-е, церемонији су присуствовали замјеник директора СИПА-е, директори Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Службе за послове са странцима, Агенције за полицијску подршку, затим замјеник директора Граничне полиције БиХ, руководиоци организационих јединица СИПА-е и други гости.