Наставак оперативне акције „Лист II“

Слободе лишено шест лица због недозвољеног промета акцизних производа

У наставку оперативне акције кодног назива „Лист II“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту лишили су слободе шест лица. Акција је усмјерена против организованог криминала у вези са кривичним дјелом недозвољен промет акцизних производа.

У току истраге прикупљени су докази о постојању основа сумње да је организована криминална група, у периоду од око двије године, извршила недозвољен промет око 65 тона резаног дувана, који је Законом о акцизама у БиХ одређен као акцизни производ, и на тај начин оштетила буџет БиХ за око пет милиона КМ.

Током претреса на подручју Сарајева, Какња, Мостара и Широког Бријега пронађено је и привремено одузето 365 килограма дувана у листу, 1025 килограма коријена листа дувана, 460 килограма ситно резаног дувана, дигиталне ваге, машина за мљевење коријена листа дувана, више мобилних телефона и СИМ картица, као и други предмети који могу послужити као доказ у документовању кривичних дјела за која се осумњичена лица терете.

У оквиру акције саслушано је десет лица, шест лица је лишено слободе, од којих су четири лица задржана, која ће током дана (30.3.2017. године) бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.