СИПА у Високом открила лабораторију за производњу опојне дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) синоћ су (12.3.2021. године), у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске и МУП-а Зеничко-добојског кантона, реализовали оперативну акцију усмјерену против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога. У акцији је слободе лишено једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“.

Поступајући по наредбама Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона и Општинског суда у Високом, полицијски службеници СИПА-е претресли су у Високом један стамбени објекат, приликом чега су открили лабораторију за производњу марихуане у вјештачким условима, те привремено одузели oкo 150 саксија са стабљикама сканка у завршном стадијуму сазријевања, системе за наводњавање, загријавање, освјетљење и довод ваздуха.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лице лишено слободе биће предато у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона.

Полицијски службеници СИПА-е настављају активности у оквиру овог предмета.