ДРУГИ О НАМА

СИПА у италијанском магазину „Софт ер дyнамикс“

Италијански магазин “Софт ер дyнамикс” у издању за март 2016. године, у оквиру рубрике која је посвећена полицијским и војним специјалним снагама, објавио је чланак о Јединици за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту, аутора Зорана Милошевића.

Новинар и фотограф Зоран Милошевић посјетио је Јединицу за специјалну подршку у претходном периоду и провео дан са полицијским службеницима Јединице како би прикупио материјал за наведени чланак.

У чланку објављеном на осам страна, између осталог, говори се о успостављању Јединице за специјалну подршку, њеном развоју, улози и бројним интервенцијама. Такође, у чланку је наведено да су полицијски службеници Јединице у многим ситуацијама демонстрирали своје вјештине, висок ниво професионализма и одлучност у извођењу најсложенијих високоризичних задатака.

Поред наведеног, у чланку се говори и о обукама и тренинзима које су прошли припадници Јединице, опреми и наоружању, те међународној сарадњи. У том контексту наведено је да је Јединица у протеклом периоду остварила успјешну сарадњу са бројним елитним специјалним јединицама из региона и шире, као што су србијански САЈ и ПТЈ, француски РАИД, италијански ГИС, аустријске КОБРЕ, турски Озер Херекат, УС Ер маршал, мађарски ТЕК и многим другим.

Текст је илустрован фотографијама припадника Јединице за специјалну подршку и опреме коју користе, које је приликом посјете Јединици направио аутор чланка.

Цијели текст можете погледати овдје.