СИПА у акцији кодног назива „Круна“

Обавјештавамо вас да полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту и даље проводе оперативне активности на терену, које су започете дана 15.07.2021. године у 08.00 часова.

Поступајући по наредбама Суда и Тужилаштва Босне и Херцеговине, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту су започели претресе сједишта правних лица „Сецтор Сецуритy“ д.о.о. Бања Лука и „Бодyгард-Филенковић“ д.о.о. Бихаћ, као и њихових пословних јединица на укупно 18 локација, на подручју Бања Луке, Добоја, Требиња, Бијељине, Пала, Сарајева, Тузле, Брчког, Витеза, Мостара, Ливна, Санског Моста, Приједора, Козарца, Градишке и Зенице због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Пореска утаја или превара“ из члана 210. став (3) Кривичног закона Босне и Херцеговине, „Утаја пореза и доприноса“ из члана 264. Кривичног закона Републике Српске и „Пореска утаја“ из члана 273. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине.

У досадашњем дијелу активности полицијски службеници су открили и привремено одузели разну пословну документацију, рачунарске јединице, одређену количину новца за који постоји основ сумње да потиче из извршења кривичног дјела.

Активности се проводе у сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине, као и са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, Херцеговачко-неретванског кантона, Тузланског кантона, Кантона Сарајево, Унско-санског кантона, Средњобосанског кантона, Кантона 10, Зеничко-добојског кантона и Полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Оперативне активности полицијских службеника су још увијек у току.