СИПА РЕАЛИЗОВАЛА ОПЕРАТИВНУ АКЦИЈУ „КАСА 2“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (12.4.2019. године), по наредбама Основног суда у Сокоцу и Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, на подручју Источноg Сарајевa реализовали оперативну акцију кодног назива „Каса 2“.

Приликом реализације оперативне акције, полицијски службеници СИПА-е претресли су стамбене и пословне објекте на 12 локација и лишили слободе шест лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из члана 264. став (1) КЗ Републике Српске „Утаја пореза и доприноса“, у вези са чланом 39. истог закона „Помагање“ и кривично дјело из члана 410. став (1) КЗ Републике Српске „Компјутерска превара“, у вези са чл. 37. и 56. истог закона. У склопу наведених радњи полицијски службеници СИПА-е претресли су и седам лица.

Осумњичена лица терете се да су умањивала промет и на основу тога пријављивала лажне пореске пријаве те плаћала мањи порез.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети мобилни телефони, лаптопи, процесне јединице рачунара, УСБ стикови, оружје, роковници и документација.

Наведене активности извршене су у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, којим се захваљујемо на пруженој помоћи приликом реализације ове оперативне акције.