СИПА претресла стамбене просторије једног лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у оквиру предмета „Крађа оружја и војне опреме“ из касарне Оружаних снага Босне и Херцеговине „Милош Обилић“ на Палама, претресли су, 6.4.2018. године, стамбене просторије једног лица на подручју општине Соколац.

Претрес је извршен на основу усмене наредбе Суда Босне и Херцеговине која се односила на претрес стамбених просторија и свих припадајућих дијелова и покретних ствари, с циљем проналаска предмета и трагова кривичног дјела и предмета важних за кривични поступак.

Током претреса нису пронађени предмети који су били наведени у наредби за претресање, али су пронађени предмети који упућују на кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Приликом претреса пронађено је и привремено одузето 17 ручних бомби, тромблонска освјетљавајућа мина, аутоматска пушка са преклопним кундаком, пет оквира за муницију за наведену пушку, РАП торба, пет метака калибра 7,62x39, двије пушке ПАП М59/66, пушка карабин, шест метака калибра 7,9x57 мм, два оквира за аутоматску пушку, затварач за аутоматску пушку, два оквира за калибар 7,9 мм, пушка М48 тзв. кратеж, пет метака калибра 7,9x56 мм, три оквира за пиштољ М57, пиштољ непознате марке и оквир за наведени пиштољ, кожна футрола за пиштољ, оптички нишан, два носача за оптички нишан, једна пушка, пет метака калибра 7,9x56 мм, пушкомитраљез М53 без цијеви, реденик за пушкомитраљез М53, округли оквир – добош за муницију за пушкомитраљез М53, тромблонски наставак, кутија за муницију, дрвена кутија за муницију, реденик, цијев за ватрено оружје, 1048 метaка различитог калибра.

 

Осумњичено лице лишено је слободе након чега је у просторијама СИПА-е извршена криминалистичка обрада.

Полицијски службеници СИПА-е настављају предузимати мјере и радње с циљем документовања наведених кривичних дјела.