СИПА претресла двије локације у Бијељини

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (27.1.2021. године) на подручју општине Бијељина претресли два стамбена објекта због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелима прање новца и међународна трговина људима, која су почињена на територији БиХ и Краљевине Шведске. Активности сe проводе по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, а по замолници за пружање међународне правне помоћи Окружног јавног тужилаштва Краљевине Шведске.

Током претреса откривени су и привремено одузети токени, рачунарске јединице, пословна документација те други предмети тражени наредбама.

Током 2019. године шведска полиција почела је истраживати сумњиве радње организоване криминалне групе чији су чланови поријеклом из БиХ, за које постоје основи сумње да су извршењем кривичних дјела себи и другоме прибавиле противправну имовинску корист већу од 3.000.000,00 евра.

О реализацији наведених наредби полицијски службеници СИПА-е сачиниће одговарајуће извјештаје, који ће заједно са прилозима бити достављени Суду БиХ Тужилаштву БиХ.