САРАЈЕВО

СИПА претресла један објекат због сумње на тероризам

У оквиру континуираних активности у борби против насилног екстремизма и тероризма, поступајући по наредби Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) претресли су данас (30.8.2017.године) један стамбени објекат на подручју Сарајева.

Претрес је извршен због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело из члана 201. став (4) и став (5) тачка и) КЗ БиХ „Тероризам“, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као докази у даљем поступку. Активности су реализоване у сарадњи са службеницима Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Слободе је лишено једно лице, које је приведено у службене просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде, након чега ће се, сходно упутама поступајућег тужиоца, одлучити о његовом даљем статусу.

СИПА у сарадњи са другим безбједносним органима у БиХ и свијету интензивно наставља активности с циљем сузбијања тероризма и свих појава које се могу негативно одразити на безбједносну ситуацију у БиХ.