СИПА покренула нову wеb страницу

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) покренула је данас нову wеb страницу која има за циљ унапређење односа с јавношћу, те успостављање боље комуникације са грађанима и представницима медија.

Нова, једноставнија и динамичнија wеb страница покренута је захваљујући подршци Полицијске мисије Европске уније у БиХ (ЕУПМ), а у склопу кампање „122 Ваша полиција“.

„Ово је само први корак у имплементацији СИПА-не стратегије везане за рад с медијима”, рекао је директор СИПА-е Мирко Лујић, те додао како ће профил Агенције у дијелу који се тиче односа с јавношћу до јесени бити значајно побољшан.

Према ријечима директора Лујића СИПА ће се поступно отварати према медијима и јавности, а истовремено је подсјетио како ће због природе и специфичности посла бити задржан одређен степен рестрикција у погледу информација о активним случајевима, посебно када се ради о истражним радњама прописаним важећим законом.

Покретање нове wеb странице поздравио је и замјеник шефа ЕУПМ-а Доменико Патерна.

 „Полиција је дио друштва и грађани би требали имати могућности да комуницирају с полицијом и имају увида у њен рад. Сигуран сам да ће нова wеb страница ојачати везе између СИПА-е и јавности, као и медија,“ рекао је Патерна.