НАСТАВАК ОПЕРАТИВНЕ АКЦИЈЕ „ЗЛАТНИ КАРАТ”

СИПА открила и привремено одузела око 3,5 килограма златног и сребрног накита

У наставку активности у оквиру оперативне акције кодног назива „Златни карат“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (2.2.2021. године) на подручју Кантона Сарајево претресли три локације због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелима из члана 214. „Кријумчарење“, члана 215. „Организовање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе“, члана 210. „Пореска утаја или превара“ и члана 208. „Кривотворење знакова за обиљежавање робе, мјера и тегова“, истог закона.

Приликом претреса стамбеног објекта, пословног објекта и сефа који се налази у једној комерцијалној банци, полицијски службеници СИПА-е открили су и привремено одузели око 3,5 килограма златног и сребрног накита, мобилни телефон, три дигиталне ваге, те разну документацију која ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

О реализацији наредби полицијски службеници СИПА-е сачиниће одговарајуће извјештаје, који ће заједно са прилозима бити достављени Суду БиХ Тужилаштву БиХ.