СИПА открила и привремено одузела око 230 кг дувана

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (27.12.2021. године), с циљем документовања кривичног дјела из члана 210а. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Недозвољен промет акцизним производима“, приликом претреса стамбених просторија и путничког моторног возила на подручју Олова и Брчког открили и привремено одузели око 230 килограма резаног дувана, упакованог у пвц врећице црне боје, који није био обиљежен контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством Босне и Херцеговине. Поред наведеног, откривено је и привемено одузето 1.800,00 КМ и 325,00 евра и три мобилна телефона.

Слободе су лишена два лица, која су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде, након чега су испитана у својству осумњичених а затим предата у надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Наведене активности реализоване су по усменом налогу Суда Босне и Херцеговине а у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине и Министарством унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.