СИПА открила и привремено одузела 46 килограма експлозива

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) синоћ су (24.3.2021. године) на подручју Кантона Сарајево, у мјесту Тарчин, лишили слободе једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 371. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Недозвољено држање оружја и експлозивних материја“.

Поступајући по наредби Општинског суда у Сарајеву и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, полицијски службеници СИПА-е претресли су путничко моторно возило којим је управљао осумњичени и том приликом у пртљажнику наведеног возила открили и привремено одузели 26 комада војног експлозива тежине по пола килограма, 100 комада војног експлозива тежине по 200 грама и 130 комада војног експлозива тежине по 100 грама. Поред наведеног, привремено је одузето и путничко моторно возило те мобилни телефон.

У наставку активности, полицијски службеници СИПА-е данас су (25.3.2021. године) у Тузли претресли и стамбени објекат који користи осумњичено лице.

Осумњичено лице тренутно се налази у просторијама СИПА и над њим је у току криминалистичка обрада, након чега ће у законском року, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предато у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.