СИПА открила и привремено одузела 3,2 килограма опојне дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (10.2.2021. године) у Зeници претресли двије локације и слободе лишили једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“.

Током претреса стамбених објеката и помоћних објеката, покретних ствари и лица, полицијски службеници СИПА-е открили су и привремено одузели 3,2 килограма прашкасте материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу амфетамин.

Осумњичено лице тренутно се налази у просторијама СИПА и над њим је у току криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предато у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона.        

Наведене активности реализоване су по наредбама Општинског суда у Зеници и Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, МУП-ом Републике Српске и МУП-ом Зеничко-добојског кантона.