СИПА одузела око 350 кг опојне дроге сканк

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у оквиру борбе против организованог криминала у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога, 24/25.1.2019. године у Градишци су зауставили и претресли теретно моторно возило у којем је пронађено 30 пакета са материјом која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк, тежине око 350 кг.

Приликом претреса пронађени су и привремено одузети и други предмети који се могу довести у везу са кривичним дјелом из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал”, у вези са кривичним дјелом из члана 195. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Неовлаштени промет опојним дрогама“.

Слободе су лишена два лица која су била возачи наведeног моторног возила и они ће, након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, а у законом одређеном року, бити предати на даље поступање надлежном тужиоцу, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Оперативна акција је изведена по наредби Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, уз помоћ Обавјештајно-безбједносне агенције Босне и Херцеговине, Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине и Граничне полиције Босне и Херцеговине.