СИПА на подручју Сарајева лишила слободе једно лице због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) лишили су слободе једно лице на подручју Сарајева због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. истог закона „Неовлаштени промет опојним дрогама“.

Наведено лице доводи се у везу са неовлаштеним прометом 666 кг опојне дроге канабис сатива, коју су полицијски службеници СИПА-е привремено одузели 25.1.2019. године у Градишци, као и неовлаштеним прометом око 100 кг опојне дроге канабис сатива, коју су полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево привремено одузели 30.1.2019. године у Тарчину, општина Хаџићи.

Напомињемо да су до сада по наведеној акцији лишена слободе три лица која су осумњичена да су преко фирме „ЕТС“ Бугојно неовлаштено прометовала 666 кг опојне дроге канабис сатива из Босне и Херцеговине за Њемачку чиме је прекинут још један ланац кријумчарења опојних дрога у земље ЕУ.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лице лишено слободе ће, уз допуну извјештаја о почињеном кривичном дјелу, бити предато у даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Наведене активности реализоване су у сарадњи са припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције Босне и Херцеговине и МУП-а Средњобосанског кантона.