СИПА на подручју Сарајева и Љубушког слободе лишила три лица

У наставку активности у оквиру предмета кодног назива „Исток“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), на подручју Сарајева и Љубушког, лишили су слободе три лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 189. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Кријумчарење људи“. Осумњичени су, с циљем стицања противправне имовинске користи, из Босне и Херцеговине у Републику Хрватску организовали кријумчарење шест илегалних миграната поријеклом из Ирана. Током наставка провођења оперативних мјера и радњи, на подручју Љубушког, откривена су још четири илегална мигранта са подручја Косова, који су предати Служби за послове са странцима.

Поступајући по усменој наредби Суда БиХ, претресена су два стамбена објекта, привремено је одузето једно возило које је кориштено за кријумчарење људи те други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

 

Након документовања предмета, против осумњичених лица Тужилаштву БиХ биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

 

Полицијски службеници СИПА-е настављају активности у оквиру овог предмета.