СИПА на подручју Кантона Сарајево лишила слободе једно лице

Поступајући по наредбама Општинског суда у Сарајеву и Основног суда у Сокоцу, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (23.7.2020. године) на подручју Кантона Сарајево и Источног Сарајева претресли три локације због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела из члана 371. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Недозвољено држање оружја или експлозивних материја“, члана 238. истог закона „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ и члана 361. Кривичног закона Републике Српске „Недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја“.

Током претреса полицијски службеници СИПА-е открили су и привремено одузели одређену количину опојне дроге и оружја, те друге предмете који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

У оквиру наведених активности слободе је лишено једно лице за које постоје основи сумње да је на подручју Сарајева планирало извршење убиства.

Осумњичено лице ће након криминалистичке обраде, уз одговарајући извјештај, бити предато у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.