ОПЕРАТИВНА АКЦЈА „ПАРТИ“

СИПА на подручју Брчког и Угљевика пронашла већу количину опојне дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Полиције Брчко дистрикта БиХ јуче су (22.11.2018. године) на подручју Брчког и Угљевика, под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, реализовали оперативну акцију кодног назива „Парти“ усмјерену на сузбијање производње и промета опојних дрога. Током акције лишено је слободе 11 лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из члана 232. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“.

По наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ претресена су лица, стамбене и пословне просторије и покретне ствари на укупно 12 локација на подручју Брчког и једној локацији у Угљевику, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у извршењу наведеног кривичног дјела.

Током истраге и приликом претреса пронађено је и привремено одузето 1769,02 грама опојна дроге „спид“, 3493,152 грама опојне дроге „марихуана, 18,648 грама опојне дроге „кокаин“, 49,05 грама непознате прашкасте материје која се користи за мијешање са опојним дрогама, путничко моторно возило, дигитална вага, дробилица за дуван, новац у износу од 3725,00 евра и 700,00 КМ, 13 мобилних телефона и 11 СИМ картица.

Након криминалистичке обраде, лица лишена слободе биће током дана предата Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ у даљу надлежност.