СИПА на подручју Билеће лишила слободе два лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) вечерас су (31.1.2020. године), у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, Граничне полиције БиХ и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, на подручју Билеће лишили слободе два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 250. Кривичног закона БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. истог закона „Неовлаштени промет опојним дрогама“.

Приликом реализације наведених активности, полицијски службеници СИПА-е принудно су зауставили и претресли једно возило и наведена лица, приликом чега су открили и привремено одузели око 600 грама непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу кокаин. Наведене активности извршене су по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ.

Осумњичена лица приведена су у просторије СИПА-е и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предата у даљу надлежност Тужилаштву БиХ.