СИПА на подручју Бање Луке, Широког Бријега и Груда реaлизовала акцију „Ројал“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) реализовали су данас (26.1.2017. године) оперативну акцију кодног назива „Ројал“, с циљем спречавања и откривања недозвољеног промета акцизних производа.

Акција је спроведена у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Западнохерцеговачког кантона, а по наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ. Претресени су објекти на пет локација због постојања основа сумње да су лица која користе наведене објекте починила кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом недозвољен промет акцизних производа. У просторије СИПА-е приведено је пет лица, од којих су, након криминалистичке обраде, два лишена слободе. Лица лишена слободе биће предата Тужилаштвu БиХ на даље поступање.

Приликом претреса пронађено је и привремено одузето пет мобилних телефона са СИМ картицама, 20 кг филтера за цигарете у ринфузи, три палете картонских омота за цигарете укупне тежине двије тоне, ролне за омот цигарета и други репроматеријал намијењен за пуњење и паковање цигарета.