Међу лишеним слободе високи дужносник полиције

СИПА лишила слободе три лица због ратног злочина

Поступајући по наредбама Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су (17.11.2015. године) на подручју Сарајева и Горажда слободе лишили три лица због ратног злочина.

Слободе су лишена лица иницијала Е.Х. (1958) и И.М. (1942) због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 173. КЗ БиХ „Ратни злочин против цивилног становништва“ на подручју општине Горажде током 1992. и 1993. године, у вези са чланом 180. КЗ БиХ, те лице иницијала А.С. (1960) због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 173. КЗ БиХ „Ратни злочин против цивилног становништва“ и кривично дјело из члана 175. КЗ БиХ „Ратни злочин против ратних заробљеника“ на подручју општина Вишеград, Рудо и Горажде током 1992. и 1993. године.

Међу лишеним слободе су актуелни високи дужносник полиције и бивши високи дужносник Армије РБиХ.

Лица лишена слободе приведена су у службене просторије СИПА-е, гдје се криминалистички обрађују, након чега ће бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.

СИПА и Тужилаштво БиХ наставиће интензивно радити на откривању и процесуирању осумњичених за ратне злочине и кршење међународног хуманитарног права.