Оперативна акција „Бонус“ („Трaк“)

СИПА лишила слободе шест лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) реализовали су, 25.5.2017. године, оперативну акцију „Бонус“ („Трак“), усмјерену против организованог криминала. Акција је реализована у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање БиХ и Граничном полицијом БиХ.

Поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, СИПА је претресла седам стамбених и три пословна објеката на подручју Сарајева, Сребреника и Брчко дистрикта БиХ и слободе лишила шест лица, од којих су четири лица, након криминалистичке обраде, предата Тужилаштву БиХ на даље поступање. У току претреса пронађени су и привремено одузети новац у износу од 4.400 евра, пет рачунара и лаптопа, десет мобилних телефона, финансијска документација, биљешке, нотеси и други документи који могу послужити као доказ у даљем поступку.

За лица лишена слободе, која су држављани БиХ и Републике Србије, постоје основи сумње да су као чланови оpганизоване криминалне групе увозилa текстилну робу из Турске, притом чинећи кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом пореска утаја.

Помоћ у реализацији акције пружили су и полицијски службеници МУП-а  Кантона Сарајево и МУП-а Тузланског кантона, те Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Гранична полиција БиХ је, у склопу јучерашње акције, слободе лишила још три лица.

Реализација оперативне акције „Бонус“ показала је изузетно успјешну међуагенцијску сарадњу.