СИПА лишила слободе седам лица због ратног злочина

Поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), данас су, 27.12.2013. године, у раним јутарњим сатима, на подручју Рогатице и Сарајева слободе лишили седам лица због ратног злочина. Наведене активности реализоване су уз асистенцију припадника МУП-а Кантона Сарајево и припадника МУП-а РС (Центар јавне безбједности Источно Сарајево).

На подручју Рогатице слободе су лишена лица иницијала М.Ш., А.Ш. и З.А., док су на подручју Сарајева слободе лишена лица иницијала И.Х., Т.Ш., А.А. и Е.Д. Наведена лица лишена су слободе због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 142. преузетог Кривичног закона СФРЈ „Ратни злочин против цивилног становништва“.

Лица лишена слободе сумњиче се да су као припадници снага Армије РБиХ у августу 1992. године починила ратни злочин над цивилима српске националности у мјесту Кукавице, општина Рогатица.

Поступајући по наредбама Суда БиХ, полицијски службеници СИПА-е данас су претресли објекте на седам локација на подручју Рогатице и Сарајева и пронашли и привремено изузели одређену документацију која може послужити као доказ у даљем поступку.

Након извршене криминалистичке обраде у службеним просторијама СИПА-е, лица лишена слободе биће предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.